Sunt in parc. Denis se joacă cuminte langa mine cu doi copii mai mici. O fetita si un băiat. Băiatul cu bunica, fetita cu mama. La un momentdat fetita pică de pe tobogan, mama o vede, dar nu se urneste de pe banca. Mai tarziu se da in carusel, pică, acesta o loveste in cap, fetita plânge, mama merge la ea ii da doua palme in timp ce o ridica si pleaca cu ea pe banca. Peste 10 minute fata este iar pe carusel, mama iar pe banca. Sper doar sa nu se repete povestea…..

Sunt acasă,am plecat din parc. Il intreb pe Denis ce concluzie a tras si îmi spune ca mama e ,, rea”. Asta ma face sa ma gândesc la toti cei sapte ani de ,,mamicie „. Sa îmi analizez comportamentul si sa constat pentru a mia oară ca nu exista mame perfecte, ci doar mame si ca oricâte cărți am citi, ori cata informație am primi, ne creștem copiii diferit.
Unele ii caram după noi peste tot, altele ii lăsam mai mult la bunici decat acasaUnele ii certam când gresesc in timp ce altele le vorbim cald si ii indrumam sa facă lucruri corecte;

Unele ii lovim, altele ii mangaiem;
Unele ii educam altele nici măcar nu cunoastem acest cuvant ;
Unele le răspundem la intrebari altele nici măcar nu-i ascultăm;

As putea continua o viata pentru ca o viata înveți sa fii o mama buna pentru copilul tau ori tot o viata trăiesti in ignoranța si frustrări si preferi ,, sa-l lasi sa se aleagă ce s-o alege de capul lui. ”
Inainte sa fiu mama credeam ca ele sunt cele mai bune. Din pacate nu vezi nicăieri certuri si bârfe mai multe decat între mame.
Pe grupuri de mamici, pe forumuri, in parcuri, oriunde. …fiecare se da mai buna si mai deșteaptă. Fiecare consideră ca isi creste copilul cel mai corect. Cu toate astea la final de zi fiecare ramane cu copilul ei si il acoperă inainte de culcare. In timp ce ii sărută fruntea de noapte buna ar trebui sa-si analizeze comportamentul. Pentru mine asta este momentul in care sunt amețită de o groaza de intrebari : ,, am facut bine ca…?” ,, o fi mâncat suficient ?”,, i-am acordat suficienta atentie?”, etc. Nu, nu le fac bine pe nici una dintre ele. Nu pot sa îmi dau ,, foarte bine ” la nici un fel de intrebare care ma macină cu toate ca langa mine vad un copil îngrijit, care a zâmbit si mi-a spus de multe ori ca ma iubeste inainte sa adoarmă. Nu pot…pentru ca asa suntem noi mamele, ne dorim sa fim perfecte cu copii crescuti perfect. Nu exista asa ceva, dar este important sa ne dorim, vom fi mereu speciale pentru copiii nostri pentru ca ei ne-au ales sa le fim mame.

Nu suntem mame perfecte

5 gânduri despre „Nu suntem mame perfecte

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: